De lundehund in de persBack to Home


Er wordt in diverse nederlandstalige media regelmatig aandacht geschonken aan de lundehund. Hier ziet u een overzicht.Na een gemeentelijke herindeling, is er in de regio een nieuwe lokale krant opgestaan genaamd "Hallo Horst aan de Maas". De redactie heeft de lundehund in deze nieuw ontstane gemeente onder de aandacht gebracht.
De redactie van de weekkrant "De Peperbus" uit Zwolle heeft Henri en Yvonne van Schubert geïnterviewd naar aanleiding van hun in Maart 2010 geboren nestje. Een fantastisch voorbeeld van hoe deze liefhebbers van de lundehund een bijdrage hebben geleverd aan het voortbestaan van het ras.
Bij onze zuiderburen is de lundehund ook niet onopgemerkt gebleven.
Cela den Biesen gaat, gewapend met haar camera, op stap met haar Buhund Skip. Ze interviewt hondeneigenaren en vraagt naar hun manieren. Cela schreef over haar gesprek met Marion, dat verscheen in het November nummer van "Hondenmanieren".
De volgende opnames zijn gemaakt door Fred SImons van TV Limburg. Het jachthoorkorps uit Sevenum en omstreken was ook aanwezig.Juist voordat het lundehund treffen 2008 gehouden werd, kreeg de regionale krant in Limburg er lucht van. Het onderstaande artikel werd gepubliceerd in "De Limburger" van 25 Augustus 2008. Klik op de afbeelding om het artikel te kunnen lezen.
De hond van de maand in "Onze Hond" is deze keer lundehund Ivar voorzien van een beknopte geschiedenis en rasbeschrijving.
Dat de geschiedenis van de lundehund enigszins in nevelen gehuld is, is ook het maandblad "Onze Hond" niet ontgaan. Een boeiend artikel over de vikingtijd en het plotseling opduiken in geschriften van deze oerhond.
Toen de lundehundpopulatie in Nederland nog om en nabij de 10 stuks groot was, werd door Hondenmanieren al verslag gedaan van dit zeldzame ras.
Ook in 2016 is de lundehund in Nederland nog steeds vertegenwoordigd. Dit ludieke stukje van Cela den Biesen geeft maar weer eens aan hoe bijzonder de lundehund is.


Back to Home